1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nože
  4. Klasické
  5. Asijské
  6. Zwilling Pure nůž Santoku 18 cm
Zwilling Pure nůž Santoku 18 cm - Chefshop.cz

Zwilling Pure nůž Santoku 18 cm

Nůž Santoku ZWILLING® Pure patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Všechny nože Santoku vyráběné společností ZWILLING J. A. Henckels mají jemně leštěné ostří. Vyšší vyleštěná faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější a vyžaduje méně úsilí. Tohoto všeuměla z asijské kuchyně lze použít hned třemi způsoby: pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Excelentní ostří nože Santoku oceníte například při krájení rajčat, jejichž tvar i textura se během krájení nezmění.

Série ZWILLING® Pure

  • Puristický a nadčasový design, elegantní linie, špičkový výkon
  • Záštita Standard s mírným vybráním pro lepší ergonomii úchopu
  • Bezespárá rukojeť ze syntetiky
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® - čepel kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® - kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC podle Rockwella
  • Ručně broušené
  • Laserem kontrolované ostří
  • Lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme však ruční mytí

Sérii nožů ZWILLING® Pure v puristickém, nadčasovém designu si díky elegantním liniím, dynamickému řezu a komfortnímu úchopu oblíbíte již od první minuty jejich používání. Jde o kvalitní, velmi ostré nože s dlouhotrvajícím ostřím vhodné pro začátečníky i profesionály vyvinuté ve spolupráci s milánským architektem a designérem Matteo Thunem. Série ZWILLING® Pure představuje technickou dokonalost, estetický vzhled bez kompromisů.

Použité technologie a materiály

Pro výrobu nožů se používá speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle specifických požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny chemického složení.

Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

Záštita Standard s mírným vybráním pro lepší ergonomii úchopu je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné ovládání nože.

Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Průběžná stopka je plně skryta. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

Údržba nožů ZWILLING

Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

Broušení nožů ZWILLING

Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Výjimkou nejsou ani nože Santoku, které mají speciální ostří. Pro broušení nožů Santoku značky ZWILLING jsou vhodné brusné kameny TWIN Stone Pro a TWIN Finishing Stone Pro. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme také doporučit nožířství se zkušenostmi s broušením nožů značky ZWILLING v Praze.

Styl: Asijské,Klasické
Kategorie: Kuchyňské nože

délka čepele: 18 cm
ean: 4009839228971
typ produktu: japonský nůž

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nože
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nože