POPIS
Brousek na nože od výrobce AnySharp patří mezi špičky mezi brousky na nože. Výrobce se zaměřil na perfektní naostření nožů a bezpečnost při práci. Patentovaný mechanismus silných sacích přísavek dává brousku dokonalou stabilitu, a nemusíte tak brousek držet v ruce a obávat se poranění.
Patentovaný brousek používá diamantem ostřený karbid wolframový mechanismus a dokáže obnovit ostří jakéhokoliv nože vyrobeného z nerezové, karbonové či tvrzené oceli, včetně ocelových nožů s antiadhézním teflonovým povrchem. Dokonce je vhodný i na vroubkované nože, což většina brousků neumožňuje. Brousek je vhodný pro praváky i leváky.
V úhlu 20° zajistí optimální nabroušení pár tahy, a to včetně vroubkovaných nožů. Když ho už nepoužíváte, můžete jej uchytit například na ledničku nebo bok sporáku a díky malým rozměrům se vejde i do kuchyňské zásuvky. Brousek je vyroben z tak kvalitních materiálů, že je na něho poskytována záruka až 10 let.
Při prvním použití tupého nože se z čepele oddělí drobné částečky kovu. Pak už pro naostření nože stačí použít velmi lehkého tlaku a od čepele se oddělí už jen mikroskopické množství kovových částic.
SPECIFIKACEDélka: 6 cm
Šířka: 6 cm
Výška: 5 cm
Hmotnost: 168 g
Materiál: plast, karbid
VÝHODY A NEVÝHODYBrousky AnySharp patří do světové špičky.
Diamantem ostřený karbid wolframový mechanismus dokáže obnovit ostří jakéhokoliv nože včetně vroubkovaného.
Silné sací přísavky zaručují dokonalou stabilitu, aniž byste museli držet brousek v ruce.
Je sestaven tak, aby broušení zvládl skutečně každý.
Vhodný pro praváky i leváky.
Má moderní design.
Díky malému rozměru jej můžete skladovat v zásuvce.
Záruka až 10 let.
PROČ BROUSIT NOŽE?I ten nejkvalitnější nůž časem ztratí původní ostrost. Ostří nožů je ze začátku do špičky, používáním se však vrchol zakulacuje, což vede k horším vlastnostem při krájení. Tupý nůž je nebezpečný, protože s ním musíte na krájenou ingredienci tlačit a tím se zvyšuje riziko pořezání. Navíc je práce s tupým nožem zdlouhavá a namáhavá. Ostrost nožů obnovíte pravidelnou údržbou pomocí brousku nebo ocílky. Ocílku můžete používat pravidelně před krájením, brouskem pak provedete jednou za čas důkladnější nabroušení. Existují i elektrické brousky nebo brusné kameny.
BROUŠENÍ POMOCÍ OCÍLKY?Do jedné ruky uchopte ocílku, do druhé nůž. Pohybujte vždy nožem směrem od sebe pod úhlem 45°. Jeden tah svrchu, druhý tah zespodu ocílky. Opakujte dokud nebudete s ostrostí nože spokojeni.
BROUŠENÍ POMOCÍ BROUSKU?Při broušení nože pomocí brousku protahujte ostří brusnými koly, které bývají vyrobeny z různých materiálů, např. z keramiky, nerezové oceli atd. Tento způsob broušení je velmi jednoduchý a intuitivní.
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.