1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nože
  4. Moderní
  5. AnySharp Editions brousek krémový ASKSEDCRM Any Sharp
AnySharp Editions brousek krémový ASKSEDCRM Any Sharp - Chefshop.cz

AnySharp Editions brousek krémový ASKSEDCRM Any Sharp

POPIS

Brousek na nože od výrobce AnySharp patří mezi špičky mezi brousky na nože. Výrobce se zaměřil na perfektní naostření nožů a bezpečnost při práci. Patentovaný mechanismus silných sacích přísavek dává brousku dokonalou stabilitu, a nemusíte tak brousek držet v ruce a obávat se poranění.

Patentovaný brousek používá diamantem ostřený karbid wolframový mechanismus a dokáže obnovit ostří jakéhokoliv nože vyrobeného z nerezové, karbonové či tvrzené oceli, včetně ocelových nožů s antiadhézním teflonovým povrchem. Dokonce je vhodný i na vroubkované nože, což většina brousků neumožňuje. Brousek je vhodný pro praváky i leváky.

V úhlu 20° zajistí optimální nabroušení pár tahy, a to včetně vroubkovaných nožů. Když ho už nepoužíváte, můžete jej uchytit například na ledničku nebo bok sporáku a díky malým rozměrům se vejde i do kuchyňské zásuvky. Brousek je vyroben z tak kvalitních materiálů, že je na něho poskytována záruka až 10 let.

Při prvním použití tupého nože se z čepele oddělí drobné částečky kovu. Pak už pro naostření nože stačí použít velmi lehkého tlaku a od čepele se oddělí už jen mikroskopické množství kovových částic.

SPECIFIKACE

Délka: 6 cm

Šířka: 6 cm

Výška: 5 cm

Hmotnost: 168 g

Materiál: plast, karbid

VÝHODY A NEVÝHODY

Brousky AnySharp patří do světové špičky.

Diamantem ostřený karbid wolframový mechanismus dokáže obnovit ostří jakéhokoliv nože včetně vroubkovaného.

Silné sací přísavky zaručují dokonalou stabilitu, aniž byste museli držet brousek v ruce.

Je sestaven tak, aby broušení zvládl skutečně každý.

Vhodný pro praváky i leváky.

Má moderní design.

Díky malému rozměru jej můžete skladovat v zásuvce.

Záruka až 10 let.

PROČ BROUSIT NOŽE?

I ten nejkvalitnější nůž časem ztratí původní ostrost. Ostří nožů je ze začátku do špičky, používáním se však vrchol zakulacuje, což vede k horším vlastnostem při krájení. Tupý nůž je nebezpečný, protože s ním musíte na krájenou ingredienci tlačit a tím se zvyšuje riziko pořezání. Navíc je práce s tupým nožem zdlouhavá a namáhavá. Ostrost nožů obnovíte pravidelnou údržbou pomocí brousku nebo ocílky. Ocílku můžete používat pravidelně před krájením, brouskem  pak provedete jednou za čas důkladnější nabroušení. Existují i ​​elektrické brousky nebo brusné kameny.

BROUŠENÍ POMOCÍ OCÍLKY?

Do jedné ruky uchopte ocílku, do druhé nůž. Pohybujte vždy nožem směrem od sebe pod úhlem 45°. Jeden tah svrchu, druhý tah zespodu ocílky. Opakujte dokud nebudete s ostrostí nože spokojeni.

BROUŠENÍ POMOCÍ BROUSKU?

Při broušení nože pomocí brousku protahujte ostří brusnými koly, které bývají vyrobeny z různých materiálů, např. z keramiky, nerezové oceli atd. Tento způsob broušení je velmi jednoduchý a intuitivní.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

Styl: Moderní
Kategorie: Kuchyňské nože

ean: 0619098081084
typ produktu: brousek na nože

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nože
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nože