Nůž Santoku Yari je určen především pro milovníky asijské kuchyně. Tvar nože Santoku, odvozený od tvarů japonských nožů, jej předurčuje k ideálnímu krájení a sekání masa, ryb, zeleniny nebo bylinek. Přísady do pokrmů připravovaných v pánvi Wok nejlépe přichystáte právě s nožem Santoku.
Čepele nožů Yari jsou vyrobeny z vysoce kvalitní japonské nožířské oceli sestávající z 67 vrstev. Vnitřní středová vrstva (jádro) je z nekorodující a extrémně tvrdé oceli VG10. Díky tvrdosti jádra 60-62 HRC a výbrusu v úhlu 30° jsou tyto čepele dlouhodobě mimořádně ostré.
Rukojeti nožů Yari jsou z ušlechtilého dřeva Pakkawood v kombinaci s leštěným nerezem. Dřevo Pakkawood je výjimečný materiál velmi příjemný na dotyk, je pevné a odolné vůči vlhkosti a jiným nepříznivým vlivům.
Nože Yari jsou dodávány v kvalitních dárkových krabicích.