1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Konvice
  4. Klasické
  5. Moderní
  6. Konvice na čaj MIKASA karamelová 1100 ml
Konvice na čaj MIKASA karamelová 1100 ml - Chefshop.cz

Konvice na čaj MIKASA karamelová 1100 ml

POPIS

Konvice na čaj od výrobce Mikasa je vyrobena z odolného porcelánu v tmavě karamelové barvě. Má lesklý vzhled, což jí dodává krásný moderní design. Ideální na čaj. Konvice je vhodná do myčky na nádobí i do mikrovlnné trouby.

SPECIFIKACE

Objem: 1100 ml

Barva: tmavý karamel

Materiál: porcelán

VÝHODY A NEVÝHODY

Konvice na čaj je vyrobena z kvalitního a odolného porcelánu.

Krásný lesklý design.

Vhodná do myčky na nádobí a do mikrovlnné trouby.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE

Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě  80 °C a louhujte 3 - 4 minuty.

ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení). Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků. Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky.

Zelený čaj má jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví. Působí povzbudivě (odstraňuje únavu). V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení. Jsou prokázány pozitivní účinky pití zeleného čaje na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění, léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je účinnou prevencí cukrovky a rakoviny. Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku.

DRUHY ZELENÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a Matcha. Zelený čaj Sencha je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje. Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje. Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí).

KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ?

Doporučujeme pít zelený čaj pravidelně  - nejlépe každý den. Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem. 

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ZELENÉHO ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - zelený čaj louhujte 3 - 4 minuty, kdy se kratší doba používá pro větší množství čaje a delší pro menší množství čaje

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek zeleného čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit.  

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE

Na 1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 - 5 minut.

ČERNÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Černý čaj prochází delší oxidací (fermentace = kvašení) než zelený čaj, a proto má silnější vůni, kterou si udrží několik let. Po sklizni se čajové lístky nechají nejprve zavadnout pomocí proudění vzduchu. Poté se lístky zpracují (drcením, řezáním nebo stočením) a nechají se oxidovat (úroveň oxidace určuje kvalitu čaje - čím delší oxidace, tím kvalitnější čaj a jemnější chuť). Následně se čajové lístky suší, aby se zabránilo další oxidaci. 

Černý čaj má blahodárné účinky na zdraví. Snižuje krevní tlak, podporuje imunitní systém, působí jako prevence některých onemocnění (rakovina, cukrovka), má antivirové účinky, podporuje metabolismus, napomáhá spalování tuků, snižuje riziko vzniku aterosklerózy, srdečního infarktu a mozkové mrtvice, má pozitivní vliv na trávicí soustavu, zlepšuje průtok krve a snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdraví kostí, zpomaluje stárnutí pokožky, zabraňuje vzniku vrásek a ztrátě elasticity pokožky. Navíc pomáhá v boji proti stresu, snižuje bolest hlavy, potlačuje únavu, zvyšuje koncentraci a výkonnost.

DRUHY ČERNÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy černého čaje patří Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl Grey je oblíbená směs černého čaje s příchutí bergamotu. Má silnou chuť a pro její zmírnění čaj můžete podávat s mlékem. Čaj Darjeeling je označován jako tzv. „šampaňské mezi čaji“ a vyniká nevtíravou muškátovou chutí a nádhernou vůní. 

KDY A JAK ČASTO PÍT ČERNÝ ČAJ?

Černý čaj můžete pít denně například místo kávy. Jelikož černý čaj obsahuje kofein, doporučujeme ho pít ráno (vzpruží vás do nového dne). Upozorňujeme však, že černý čaj má diuretické účinky (močopudné -> odvodňuje), a proto to s jeho pitím nepřehánějte. Bohatě postačí šálek černého čaje denně, který je vhodné zapít sklenicí vody (tak jako u kávy).

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČERNÉHO ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - černý čaj vyžaduje teplotu 90 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - černý čaj louhujte 4 - 5 minut, při delším louhování než 4 minuty je výsledkem hořká chuť a tmavá barva a čaj bude mít spíše uklidňující účinky, než povzbudivé.

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek černého čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit. 

SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ?

Čaj si nejlépe vychutnáte neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů.

 CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

Styl: Moderní,Klasické
Kategorie: Konvice


Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Konvice
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Konvice