1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Provence
  5. De Buyer Pánev WOK Mineral B 28 cm
De Buyer Pánev WOK Mineral B 28 cm - Chefshop.cz

De Buyer Pánev WOK Mineral B 28 cm

     POPIS

Pánev WOK s plochým dnem od francouzského výrobce De Buyerprůměr 28 cm a dlouhou zakřivenou rukojeť ve francouzském stylu pro snadnou manipulaci. Pánev je vyrobena z kvalitního železa, které výborně vede teplo a příprava pokrmů je tedy rychlá a úsporná

Pánve Mineral B Element neobsahují žádné umělé látky, jako PFOA ani PTFE ani žádné chemikálie. Výroba těchto pánví je šetrná k životnímu prostředí. Pánve jsou ekologické a recyklovatelné. Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné, pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.

Čím déle pánev používáte, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti. Toto „dozrávání pánve“ se projevuje zabarvováním povrchu do černa. Pánve DeBuyer mají vynikající tepelnou vodivost, jsou robustní a mají velmi dlouhou životnost. Můžete používat wok pánev na indukci a na všech typech vařičů. Rukojeť je teplotně odolná do 200 °C však maximálně po dobu 10 minut. Není možné mytí v myčce na nádobí a pánev vyžaduje speciální péči, aby byly zachovány její unikátní vlastnosti. 

Upozornění: Používejte pánev jen na hořáku/plotýnce odpovídající průměru dna pánve. A před prvním použitím si přečtěte návod a praktické rady v tomto popise, kde se dozvíte, jak se o pánev správně starat.

SPECIFIKACE

Průměr: 28 cm

Výška: 9 cm

Délka: 50,4 (včetně rukojeti)

Tloušťka dna: 2 mm

Hmotnost: 1,76 kg

Materiál: železo, speciální nepřilnavá vrstva

VÝHODY A NEVÝHODY

Materiál je 100% přírodní, ekologický a recyklovatelný

Pánve Mineral B Element neobsahují žádné umělé látky ani chemikálie.

Možnost použití při vysokých teplotách umožňuje rychlé vaření a díky tomu zachování vitamínů a zdraví prospěšných látek v pokrmu.

Čím déle pánev používáte, tím lepší je její nepřilnavost. (černání je známkou dozrávání, nejedná se o nežádoucí efekt)

Pánev je velmi těžká, to je však vyváženo kvalitou použitého materiálu.

Pánev vyžaduje speciální péči, aby byly zachovány její skvělé vlastnosti.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku i indukci

Vhodné do trouby: ANO, ale rukojeť pouze do 200°C maximálně 10 minut!

Vhodné do myčky: NE

ČASTÉ DOTAZY ZÁKAZNÍKŮ

Pánev mi přišla poškrábaná:

Pánve de Buyer jsou vyrobeny ze surového železa a nemají žádný ochranný nepřilnavý povrch. Jsou vyráběny ručně, a tak se může stát, že pánve mají na povrchu estetické nedokonalosti. Tyto nedokonalosti nemají žádný vliv na funkčnost pánve. Naopak, právě díky svým přirozeným vlastnostem mají pánve lepší nepřilnavost. Jsou vyrobeny ze 100% přírodního materiálu, který je ekologický a recyklovatelný.

Pánev je rezavá nebo má neobvyklé skvrny:

Rezivění na pánvích se objevit může, nicméně jde jednoduše odstranit a správnou péčí se vznik rzi eliminuje. Přečtěte si o péči o tyto pánve níže. Často se stává, že zákazníci si nepřečtou informace o používání, čímž si na pánvích způsobí škodu sami (pánev nevypálí, po každém použití ji nenaolejují či ji dokonce dávají do myčky nádobí). Při nesprávném používání produktu a při nedodržení pokynů výrobce mohou být reklamace zamítnuty.

PÉČE O ŽELEZNÉ PÁNVE: PŘED PRVNÍM POUŽITÍM

1. Pánev vybalte z originálního obalu a omyjte houbou poD teplou tekoucí vodou, pečlivě odstraňte vosk z vnější strany pánve, aby se neznečistila varná deska, následně pánev pečlivě vysušte. Čisticí prostředky používejte výjimečně a nedávejte ji do myčky!

2. Zapněte plotýnku / sporák na maximální výkon a položte na ni pánev. Do pánve nalijte 1-2 mm oleje a nechte zahřívat, dokud nezačne olej KOUŘIT (během vypalování pánev otáčejte, aby se olej dostal i na vnitřní boky pánve. Jakmile začíná pánev na dně místy tmavnout, vypálení je hotové.

3. Nechte pánev vychladnout a zbytek oleje vytřete papírovou utěrkou, aby zůstal pouze ochranný film a zabránilo se vzniku rzi.

4. Pánev je připravena k používání.

SAMOTNÉ POUŽÍVÁNÍ ŽELEZNÝCH PÁNVÍ DE BUYER

Rozehřejte malé množství tuku v pánvi a jakmile má pánev správnou teplotu, zapečte jídlo cca 45 sekund po každé straně. Teplotu následně snižte pro dokončení vaření. Po uvaření jídlo v pánvi nenechávejte.

Pokud používáte indukci: železo je velmi reaktivní vodič tepla a jeho indukční topný výkon je výjimečný. Pokud chcete použít železnou pánev na indukčním vařiči, dodržujte následující inšktrukcie:

  • používejte pouze mírné teploty!
  • nepoužívejte velmi rychlý náběh ohřevu!
  • nepřehřívejte železnou pánev, pokud je prázdná!

Tato opatření mají zásadní význam pro pánve od průměru 26 cm, aby se zabránilo riziku jakýmkoli deformacím.

ČIŠTĚNÍ PÁNVÍ PO KAŽDÉM POUŽITÍ
  • pokud se přilepí na pánev po dovaření zbytky potravin, nalijte do pánve cca 1-2 cm vody a nechte přejít varem, následně můžete např. pomocí kovové obracečky zbytky odstranit
  • po dovaření jednotlivých jídel vždy umyjte pánev houbičkou pod horkou vodou, osušte a lehce naolejujte (zabráníte tak vzniku rzi)
  • skladujte na suchém místě (pokud se vám i tak na pánvi objeví rez, odstraňte ho silnější vrstvou strany houbičky na nádobí a opět naolejujte
  • čisticí prostředky používejte pouze výjimečně a nikdy nedávejte pánev do myčky!
  • tmavnutí až zčernání pánve není závadou, naopak jde o správně používanou pánev, která má nejlepší přirozené nepřilnavé vlastnosti! Nesnažte se barvu pánve měnit!
  • vytvoření ochranného filmu (tmavé zabarvení pánve) závisí na tom, jak často se pánev používá
  • na železnou pánev můžete používat jakékoliv kuchyňské náčiní

TIP: Jednou za čas do čistého dna pánve nasypte hrubou kuchyňskou sůl a rychle zahřejte na cca 90 sekund. Sůl následně vysypte a pánev vytřete papírovou utěrkou (sůl pomáhá odstraňovat zbytky a pachy z předchozího vaření). Potom vytřete pánev papírovou utěrkou namočenou v oleji a uložte ji na suché místo.

VAROVÁNÍ!

Nikdy nenechávejte pánev ve vodě, vždy ji pečlivě vysušte. Pokud se potraviny lepí na pánev a nestačí použít horkou vodu, výjimečně použijte houbičku s trochou saponátu. Nikdy ji nedávejte do myčky. Pokud nedodržíte tyto podmínky nebo je pánev nevhodně uložena, může zoxidovat. K nápravě stačí vyčistit rezavá místa hrubou stranou houbičky na nádobí a následně opět pánev naolejovat. Při vaření kyselých potravin (rajčata, bílé víno, citrón, atd) může dojít ke změně vypálení (objeví se bílé skvrny). Pokud k tomu dojde, pánev by měla být znovu vypálena. Nelekejte se, pánev bude postupně tmavnout, a její vlastnosti se budou tak zdokonalovat.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.

Styl: Provence
Kategorie: Kuchyňské nádobí

ean: 3011245618285
materiál: železo
průměr: 28 cm
průměr v cm: 28 cm
typ produktu: wok pánev
vlastnosti: vhodné do trouby

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nádobí
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nádobí