POPIS
Vertikální pekáč na kuře od výrobce Staub je vyroben z litiny, která má opravdu dlouhou životnost, perfektně vede teplo, je odolná proti korozi, poškrábání a odštípnutí, barvy jsou stálé. Pekáč je vhodný do trouby a můžete ho mýt v myčce na nádobí. Pekáč je opatřen dvěma uchy pro snadnou manipulaci a výlevkami pro pohodlné vylévání výpeku.
Ideální na pečení drůbeže, která se na vertikálním pekáči opeče ze všech stran rovnoměrně a díky spodní části pekáče nepřijdete ani o kapku šťávy. Litinové nádobí je oblíbené mezi šéfkuchaři, protože skvěle drží teplo a je prakticky nerozbitné.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
SPECIFIKACEPrůměr: 24 cm
Hmotnost: 2,3 kg
Materiál: litina
Barva: černá
1. VýhodySpeciální nádobí pro přípravu zdravých a delikátních pokrmů. Křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř. Při použití v troubě nedochází ke znečištění trouby. Skvělý odvod přebytečného tuku.
2. KvalitaSnadné čištění díky smaltovanému povrchu Staub.
3. ÚdržbaJednoduché použití. Ergonomický design. Vaření v jedné nádobě.
Všestrannost nádobí neomezuje vaši kulinářskou kreativitu.
VÝHODY A NEVÝHODYPekáč je vyroben z litiny, která skvěle vede teplo, má dlouhou životnost, je odolná proti poškrábání a korozi.
Ideální na pečení drůbeže.
Pekáč můžete používat v troubě a mýt ho v myčce na nádobí.
Spodní část pekáče zajistí, že nepřijdete ani o kapku šťávy.
Výlevky pro snadné lití vypečené šťávy.
Uši pro pohodlnou manipulaci s pekáčem.
Vyšší pořizovací cena.
Pekáč je díky použitému materiálu těžký.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do trouby: Ano
Vhodné do myčky: Ano
RECEPT - KUŘE NA PIVĚcelé kuře (asi 1,5 kg), 60 ml světlého piva, svazek čerstvého tymiánu, svazek čerstvého rozmarýnu, 1 palice česneku Na kořenící směs: 2 lžíce , 3 stroužky česneku, 1 zarovnaná lžička čerstvě mletého černého pepře, kůra z 1 citronu, 1 čerstvá chilli paprička, 1 lžička čerstvého tymiánu Na paprikový olej: 2 lžíce sladké mleté papriky, 100 ml olivového oleje, 50 ml světlého piva, 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu Postup:
1. Připravte kořenicí směs: Do misky nasypte sůl, přidejte tymián a chilli papričku, které nasekejte nadrobno, nastrouhaný česnek a citronovou kůru. Přidejte ostatní suroviny a vše důkladně promíchejte.
2. Připravte paprikový olej: Papriku nasypte do misky, přidejte olivový olej a metličkou řádně rozšlehejte tak, aby v oleji nebyly žádné hrudky. Nakonec přilijte pivo.
3. Kuře řádně očistěte. Odstraňte zbytky peří a všech nečistot, omyjte, osušte. Položte na připravenou misku nebo pekáč a polijte pivem. Vezměte kořenicí směs a pomalu ji vmasírujte do kuřete. Kuře okořeňte i uvnitř. Křídla složte do motýlku, dovnitř vložte svazek tymiánu, rozmarýnu a česnek. Nechte asi 30 minut odležet. Pak kuře nasaďte na vertikální formu na kuře a do okraje vlijte zbytek piva.
4. Takto připravené kuře dejte i s miskou na gril, který si připravte na takzvaný nepřímý žár (zdroj ohně je mimo grilovanou surovinu) a rozehřejte na 150 - 160 °C a přiklopte poklicí. Grilujte 1 až 1,5 hodiny. Poslední 1 hodinu před koncem grilování kuře potřete paprikovým olejem a nechte opět grilovat pod poklopem. Vnitřní teplota kuřete by měla být 75 - 85 °C. K určení teploty se vám bude hodit .
TIP: Výpek, který zůstane na misce pod kuřetem, zjemněte máslem, vznikne tak skvělá omáčka. I olej při dokončování můžete nahradit máslem, kuře pak bude křupavější.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://fresh.iprima.cz/recepty/cele-grilovane-kure-na-pivu
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.