1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Industriální
  5. Provence
  6. Staub litinová terina malá 15 x 11 cm, černá
Staub litinová terina malá 15 x 11 cm, černá - Chefshop.cz

Staub litinová terina malá 15 x 11 cm, černá

   

POPIS

Obdélníková litinová zapékací miska od výrobce Staub je vyrobena ze smaltované litiny, která má opravdu dlouhou životnost, perfektně vede teplo, je odolná proti korozi, poškrábání a odštípnutí a barvy jsou stálé. Zapékací misku můžete díky speciálnímu keramickému dnu používat na všech typech vařičů včetně indukce, pro zapékání v troubě a můžete ji mýt v myčce na nádobí

Zapékací mísa je ideální na přípravu francouzských terin, paštik apod. Součástí misky je i poklice  Díky krásnému designu můžete navíc pokrmy v míse rovnou servírovat. Litina díky výborné tepelné vodivosti udrží pokrm teplý ještě dlouhou dobu po vytažení z trouby. Litinové nádobí je oblíbené mezi šéfkuchaři, protože skvěle drží teplo a je prakticky nerozbitné. 

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.

SPECIFIKACE

Délka: 15 cm

Šířka: 11 cm

Objem: 0,7 l

Materiál: smaltovaná litina

Barva: černá 

VÝHODY A NEVÝHODY

Zapékací mísa je vyrobena ze smaltované litiny, která skvěle vede teplo, má dlouhou životnost, je odolná proti poškrábání a korozi.

Ideální na přípravu paštik a terin.

Zapékací misku můžete používat na všech typech vařičů včetně indukce a v troubě.

Vhodná do myčky. 

Součástí balení je poklice.

Udrží pokrm ještě dlouho teplý po vytažení z trouby.

Vyšší pořizovací cena.

Zapékací miska je díky použitému materiálu těžká.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku, indukci

Vhodné do trouby: Ano

Vhodné do myčky: Ano

RECEPT NA DOMÁCÍ TERINU Z HUSÍCH JATER

500 g husích jater, 280 g slaniny (80 g do směsi, 200 g na vyložení formy), 250 ml mléka, 1 lžíce madeiry (portugalské dezertní víno) - můžete nahradit portským vínem nebo brandy, 1/4 lžičky paštikového koření (např. směs mletého hřebíčku, pepře, muškátového oříšku a skořice), 2 vaječné žloutky, pepř, sůl, mléko, madeira (portské, brandy) na marinování

Postup:
1. Játra nechte několik hodin odležet v mléce, případně je můžete marinovat ve víně madeira či portském nebo v brandy.
2. Odblaňte játra. Nejlepší 1/3 jater dejte stranou - nakrájejte je na plátky, osolte je a opepřete. 
3. Připravte fáš: Zbytek jater rozmixujte, přidejte k nim mletou slaninu, osolte a opepřete. Vmíchejte syrové žloutky a mléko, případně víno madeiru nebo portské či brandy, podle toho, v čem jste játra marinovali.
4. Formu vyložte plátky slaniny, na ně rozetřete část fáše, poklaďte plátky jater a na ně dejte další vrstvu fáše, opakujte až do spotřebování surovin. Formu zaplňte do 3/4 objemu.
5. Vrchní část pokryjte další vrstvou plátků slaniny a uzavřenou formu vařte v páře nebo ve vodní lázni zhruba 2 hodiny.
6. Nechte vychladnout, vyklopte a nakrájejte.

Podávejte s opečenou bagetou a s čatním. 
Zdroj receptu: http://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/terina-z-husich-jater/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.3Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

Styl: Provence,Industriální
Kategorie: Kuchyňské nádobí

ean: 3272343115254
typ produktu: zapékací miska

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nádobí
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nádobí