Aktivní filtr
na indukciPOPIS
Obdélníková litinová zapékací miska od výrobce Staub je vyrobena ze smaltované litiny, která má opravdu dlouhou životnost, perfektně vede teplo, je odolná proti korozi, poškrábání a odštípnutí a barvy jsou stálé. Zapékací misku můžete díky speciálnímu keramickému dnu používat na všech typech vařičů včetně indukce, pro zapékání v troubě a můžete ji mýt v myčce na nádobí.
Zapékací mísa je ideální na přípravu francouzských terin, paštik apod. Součástí misky je i poklice Díky krásnému designu můžete navíc pokrmy v míse rovnou servírovat. Litina díky výborné tepelné vodivosti udrží pokrm teplý ještě dlouhou dobu po vytažení z trouby. Litinové nádobí je oblíbené mezi šéfkuchaři, protože skvěle drží teplo a je prakticky nerozbitné.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
SPECIFIKACEDélka: 15 cm
Šířka: 11 cm
Objem: 0,7 l
Materiál: smaltovaná litina
Barva: černá
VÝHODY A NEVÝHODYZapékací mísa je vyrobena ze smaltované litiny, která skvěle vede teplo, má dlouhou životnost, je odolná proti poškrábání a korozi.
Ideální na přípravu paštik a terin.
Zapékací misku můžete používat na všech typech vařičů včetně indukce a v troubě.
Vhodná do myčky.
Součástí balení je poklice.
Udrží pokrm ještě dlouho teplý po vytažení z trouby.
Vyšší pořizovací cena.
Zapékací miska je díky použitému materiálu těžká.
PRAKTICKÉ RADYVhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku, indukci
Vhodné do trouby: Ano
Vhodné do myčky: Ano
RECEPT NA DOMÁCÍ TERINU Z HUSÍCH JATER500 g husích jater, 280 g slaniny (80 g do směsi, 200 g na vyložení formy), 250 ml mléka, 1 lžíce madeiry (portugalské dezertní víno) - můžete nahradit portským vínem nebo brandy, 1/4 lžičky paštikového koření (např. směs mletého hřebíčku, pepře, muškátového oříšku a skořice), 2 vaječné žloutky, pepř, sůl, mléko, madeira (portské, brandy) na marinování
Postup:
1. Játra nechte několik hodin odležet v mléce, případně je můžete marinovat ve víně madeira či portském nebo v brandy.
2. Odblaňte játra. Nejlepší 1/3 jater dejte stranou - nakrájejte je na plátky, osolte je a opepřete.
3. Připravte fáš: Zbytek jater rozmixujte, přidejte k nim mletou slaninu, osolte a opepřete. Vmíchejte syrové žloutky a mléko, případně víno madeiru nebo portské či brandy, podle toho, v čem jste játra marinovali.
4. Formu vyložte plátky slaniny, na ně rozetřete část fáše, poklaďte plátky jater a na ně dejte další vrstvu fáše, opakujte až do spotřebování surovin. Formu zaplňte do 3/4 objemu.
5. Vrchní část pokryjte další vrstvou plátků slaniny a uzavřenou formu vařte v páře nebo ve vodní lázni zhruba 2 hodiny.
6. Nechte vychladnout, vyklopte a nakrájejte.
Podávejte s opečenou bagetou a s čatním.
Zdroj receptu: http://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/terina-z-husich-jater/
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.3Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.