1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nože
  4. Moderní
  5. ZWILLING Nůž na zeleninu 8 cm TWIN Cuisine
ZWILLING Nůž na zeleninu 8 cm TWIN Cuisine - Chefshop.cz

ZWILLING Nůž na zeleninu 8 cm TWIN Cuisine

POPIS

Nůž na zeleninu z kolekce Twin Cuisine od výrobce Zwilling je lehký malý nožík s rovným ostřím dlouhým 8 cm. Ideální na okrajování ovoce a zeleniny a na krájení drobných ingrediencí. Řada Twin Cuisine je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě, modernímu designu s horizontálně převrácenou plnou střenkou. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Horizontálně převrácená střenka spolu s robustní záštitou a kovovou patkou dodává noži elegantní moderní design a dokonalé vyvážení pro bezpečnou a pohodlnou manipulaci. Toto patentované konstrukčním řešení nenajdete u žádné jiné řady nožů Zwilling.

Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí  Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte .

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka ostří: 8 cm

Délka nože: 19,5 cm

Výška čepele: 1,9 cm

Hmotnost: 135 g

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

 1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. 

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. 

 2. Rukojeť

Rukojeť v revolučním provedení má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť z černé bezespáré syntetiky je pevně přichycena k plné střence. Střenka je horizontálně převrácená. Toto patentované konstrukčním řešení nenajdete u žádné jiné řady nožů Zwilling.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy. Robustní záštita spolu s horizontálně převrácenou střenkou a kovovou patkou dodává noži nejen elegantní moderní vzhled, ale zejména dokonalé vyvážení. To umožňuje bezpečnou a pohodlnou manipulaci.

 VÝHODY A NEVÝHODY

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Horizontálně převrácená střenka.

Moderní design.

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - , silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne \"zub\" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného nebo na ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

Styl: Moderní
Kategorie: Kuchyňské nože

délka čepele: 8 cm
ean: 4009839208904
typ produktu: nůž na zeleninu
vlastnosti: vhodné do myčky na nádobí

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nože
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nože