1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nože
  4. Klasické
  5. Asijské
  6. ZWILLING Miyabi Japonský nůž Santoku 18 cm 5000MCD
ZWILLING Miyabi Japonský nůž Santoku 18 cm 5000MCD - Chefshop.cz

ZWILLING Miyabi Japonský nůž Santoku 18 cm 5000MCD

POPIS

Japonský nůž Santoku Zwilling Miyabi z řady 5000MCD má širokou dlouhou čepel o délce 18 cm, která má autentický japonský tvar s unikátním damascénským (květinovým) designem. Nůž Santoku má univerzální využití - ideální na krájení, sekání, drcení, vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK. Dlouhá a široká čepel s jemným ostřím přináší rovnoměrné rozložení síly. Krájení je díky tomu pohodlné a přesné. Vyšší faseta (zkosená hrana ostří) snižuje tření a krájení je tak ještě přesnější.

Tento nůž má ergonomicky tvarovanou a komfortní rukojeť ve tvaru D pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Rukojeť je vyrobena z břízy Masur. Toto dřevo dodává noži krásný vzhled. Eleganci noži přidává i nerezová patka s logem Miyabi, která nůž vyvažuje. Jádro je vyrobeno z mikrokarbidové práškové oceli MC63. Čepele tvoří 101 vrstev nerezové oceli. Ocel je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 63 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí  Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte .

Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.

SPECIFIKACE

Délka ostří: 18 cm

Délka nože: 31,6 cm 

Výška čepele: 4,6 cm

Hmotnost: 180 g

Materiál: nerezová ocel, mikrokarbidová prášková ocel, břízové dřevo

Barva: stříbrná, světle hnědá

Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele

 1. Ocel

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 101 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z MC63 (mikrokarbidové práškové oceli). Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Čepele mají unikátní damascénský (květinový) design.

2. Rukojeť

Komfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z břízy Masur, což dodává noži krásný vzhled. Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. Díky nerezové patce, která je opatřena logem Miyabi, jsou nože dokonale vyváženy

3. Ostří

Ostří Katana Edge - je vybroušeno do tvaru V (klínový výbrus), což umožňuje snadný průnik krájenou surovinou. Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající. 

  VÝHODY A NEVÝHODY

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 101 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC.

Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práškové oceli.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry. 

Pohodlná rukojeť z břízového dřeva.

Unikátní damascénský (květinový) design čepelí.

Vyšší pořizovací cena.

Není možné nože mýt v myčce na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!

Mytí a čištění

Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte. 

Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.

Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - , silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne \"zub\" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného nebo na ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.

Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.

Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

 

 RECEPT NA JARNÍ ZÁVITKY

Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto vietnamské letní závitky, ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.

INGREDIENCE
  • 2 balení (min. 20 ks)
  • 1 balení
  • 1 ledový salát
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 karotky
  • 1 kedlubna
  • 1 balení sójových klíčků
  • salátová okurka
  • kousek zázvoru
  • limetka
  • koriandr
  • máta
  • sůl

 

Postup
  • Maso dejte vařit se zázvorem a ochuťte rybí omáčkou, poté po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
  • Nudle dejte vařit zhruba na 2 – 3 minuty.
  • Uvařené nudle slijte a nechte je namočené ve studené vodě.
  • Zeleninu nakrájejte na jemné nudličky a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
  • Maso nasekejte na jemné kousky, nudle sceďte a promíchejte s masem, ochuťte rybí omáčkou, koriandrem, limetkovou šťávou a chilli papričkou. Přidat můžete i sójovou omáčku.
  • Rýžový papír namočte na pár vteřin do vlažné vody a dejte na desku.
  • Na dolní část dejte ochucené nudle a zeleninu, okraje přehněte dovnitř a rolujte.
  • Závitky nechte chvíli zaschnout a poté podávejte se sweet chilli omáčkou do které nasekejte pár lístků máty.
  • CO DÁL?

    Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

    Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

    Styl: Asijské,Klasické
    Kategorie: Kuchyňské nože

    délka čepele: 18 cm
    ean: 4009839276071
    typ produktu: japonský nůž miyabi

    Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
    Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nože
    Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

    Další Kuchyňské nože