POPIS
Japonský nůž Santoku Zwilling Miyabi z řady 5000MCD má širokou dlouhou čepel o délce 18 cm, která má autentický japonský tvar s unikátním damascénským (květinovým) designem. Nůž Santoku má univerzální využití - ideální na krájení, sekání, drcení, vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK. Dlouhá a široká čepel s jemným ostřím přináší rovnoměrné rozložení síly. Krájení je díky tomu pohodlné a přesné. Vyšší faseta (zkosená hrana ostří) snižuje tření a krájení je tak ještě přesnější.
Tento nůž má ergonomicky tvarovanou a komfortní rukojeť ve tvaru D pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Rukojeť je vyrobena z břízy Masur. Toto dřevo dodává noži krásný vzhled. Eleganci noži přidává i nerezová patka s logem Miyabi, která nůž vyvažuje. Jádro je vyrobeno z mikrokarbidové práškové oceli MC63. Čepele tvoří 101 vrstev nerezové oceli. Ocel je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 63 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte .
Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.
SPECIFIKACEDélka ostří: 18 cm
Délka nože: 31,6 cm
Výška čepele: 4,6 cm
Hmotnost: 180 g
Materiál: nerezová ocel, mikrokarbidová prášková ocel, břízové dřevo
Barva: stříbrná, světle hnědá
Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele
1. OcelČepele nožů jsou vyrobeny ze 101 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z MC63 (mikrokarbidové práškové oceli). Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Čepele mají unikátní damascénský (květinový) design.
2. RukojeťKomfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z břízy Masur, což dodává noži krásný vzhled. Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. Díky nerezové patce, která je opatřena logem Miyabi, jsou nože dokonale vyváženy.
3. OstříOstří Katana Edge - je vybroušeno do tvaru V (klínový výbrus), což umožňuje snadný průnik krájenou surovinou. Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající.
VÝHODY A NEVÝHODYČepele nožů jsou vyrobeny ze 101 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC.
Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práškové oceli.
Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry.
Pohodlná rukojeť z břízového dřeva.
Unikátní damascénský (květinový) design čepelí.
Vyšší pořizovací cena.
Není možné nože mýt v myčce na nádobí.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí
Údržba nožů ZwillingNepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!
Mytí a čištění
Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte.
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.
Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - , silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne \"zub\" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného nebo na ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.
Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
RECEPT NA JARNÍ ZÁVITKY
Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto vietnamské letní závitky, ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.
INGREDIENCEPostup
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.