POPIS
Japonský nůž z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling má dlouhou a vysokou čepel o délce 18 cm. Nůž Santoku je typický pro asijskou kuchyni a je obdobou pro evropský kuchařský nůž. Japonský nůž má univerzální využití - ideální na krájení, sekání, drcení, vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK.
Řada Twin Four Star II je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě a nerezové patce pro dokonalé vyvážení nože. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem.
Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte .
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
SPECIFIKACEDélka ostří: 18 cm
Délka nože: 30,8 cm
Výška čepele: 4,4 cm
Hmotnost: 188 g
Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky
1. OcelSpeciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.
2. RukojeťRukojeť má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť z černé bezespáré syntetiky a je opatřena nerezovou patkou pro dokonalé vyvážení nože.
3. OstříZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.
4. ZáštitaZáštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.
VÝHODY A NEVÝHODYNůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.
Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.
Nerezová patka pro dokonalé vyvážení nože.
Vyšší pořizovací cena.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí
Údržba nožů ZwillingMytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - , silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne \"zub\" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného nebo na ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
RECEPT NA JARNÍ ZÁVITKYAsijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto vietnamské letní závitky, ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.
INGREDIENCEPostup
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.