1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nože
  4. Asijské
  5. ZWILLING Japonský nůž Santoku 18 cm TWIN Four Star II
ZWILLING Japonský nůž Santoku 18 cm TWIN Four Star II - Chefshop.cz

ZWILLING Japonský nůž Santoku 18 cm TWIN Four Star II

POPIS

Japonský nůž z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling má dlouhou a vysokou čepel o délce 18 cm. Nůž Santoku je typický pro asijskou kuchyni a je obdobou pro evropský kuchařský nůž. Japonský nůž má univerzální využití - ideální na krájení, sekání, drcení, vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK. 

Řada Twin Four Star II je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě a nerezové patce pro dokonalé vyvážení nože. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí  Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte .

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka ostří: 18 cm

Délka nože: 30,8 cm

Výška čepele: 4,4 cm

Hmotnost: 188 g

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

 1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. 

2. Rukojeť

Rukojeť má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť z černé bezespáré syntetiky a je opatřena nerezovou patkou pro dokonalé vyvážení nože.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.

 VÝHODY A NEVÝHODY

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Nerezová patka pro dokonalé vyvážení nože.

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - , silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne \"zub\" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného nebo na ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

RECEPT NA JARNÍ ZÁVITKY

Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto vietnamské letní závitky, ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.

INGREDIENCE
  • 2 balení (min. 20 ks)
  • 1 balení
  • 1 ledový salát
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 karotky
  • 1 kedlubna
  • 1 balení sójových klíčků
  • salátová okurka
  • kousek zázvoru
  • limetka
  • koriandr
  • máta
  • sůl

 

Postup
  • Maso dejte vařit se zázvorem a ochuťte rybí omáčkou, poté po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
  • Nudle dejte vařit zhruba na 2 – 3 minuty.
  • Uvařené nudle slijte a nechte je namočené ve studené vodě.
  • Zeleninu nakrájejte na jemné nudličky a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
  • Maso nasekejte na jemné kousky, nudle sceďte a promíchejte s masem, ochuťte rybí omáčkou, koriandrem, limetkovou šťávou a chilli papričkou. Přidat můžete i sójovou omáčku.
  • Rýžový papír namočte na pár vteřin do vlažné vody a dejte na desku.
  • Na dolní část dejte ochucené nudle a zeleninu, okraje přehněte dovnitř a rolujte.
  • Závitky nechte chvíli zaschnout a poté podávejte se sweet chilli omáčkou do které nasekejte pár lístků máty.
  • CO DÁL?

    Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

    Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

    Styl: Asijské
    Kategorie: Kuchyňské nože

    délka čepele: 18 cm
    ean: 4009839228094
    typ produktu: japonský nůž
    vlastnosti: vhodné do myčky na nádobí

    Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
    Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nože
    Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

    Další Kuchyňské nože