1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Náčiní na zpracování potravin
  4. Klasická
  5. Zwilling Twin Pure kráječ na pizzu
Zwilling Twin Pure kráječ na pizzu - Chefshop.cz

Zwilling Twin Pure kráječ na pizzu

POPIS

Kráječ na pizzu z řady Twin Pure Steel od výrobce Zwilling je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli 18/10, která je odolná proti korozi, hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se udržuje a čistí a má dlouhou životnost. Kráječ na pizzu má rotační kulaté ostří, které umožňuje snadné a pohodlné porcování pizzy na jednotlivé díly. Můžete ho využít i na krájení koláčů. Chránič prstů brání sklouznutí prsů na ostří a zajišťuje tak bezpečné používání.

Rukojeť je masivní a má saténově hladký povrch. Funkční části kráječe jsou spojeny pevně. Nehrozí usazování nečistot a bakterií. Nůž na pizzu můžete zavěsit na kuchyňskou lištu a mít ji tak stále po ruce. Je vhodná pro mytí v myčce na nádobí.

SPECIFIKACE

Délka: 21 cm

Materiál: nerezová ocel 18/10

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

Kráječ na pizzu je vyroben z nerezové oceli, která je odolná proti korozi, je hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí. 

Na porcování pizzy, koláčů atd.

Masivní rukojeť je opatřena saténově hladkým povrchem.

Funkční části kráječe jsou pevně spojeny.

Oko pro zavěšení na kuchyňskou lištu.

Vhodná do myčky na nádobí. 

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTO NA PIZZU

20 g droždí (½ kostky), ½ lžičky cukru, 500 g polohrubé mouky nebo 550 g hladké mouky na pizzu + na posypání pracovní plochy, 5 lžic panenského olivového oleje, 1 lžička soli

 

Postup:
1. Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 300 ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto.

3. Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně začněte hníst, aby bylo pružné a nelepilo se.

4. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout hodinu a půl až dvě hodiny, aby zdvojnásobilo ob­jem.

5. Rozdělte těsto na čtyři díly. Na pomoučněném válu pak každý vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Pomocí válečku přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

6. Vytvarujte zvýšený okraj, těsto rychle poklaďte dobrotami podle zvoleného receptu nebo podle vlastní fantazie a ihned vložte do pořádně rozpálené trouby.

TIPY NA PEČENÍ DOMÁCÍ PIZZY

Chcete-li dosáhnout co nejautentičtější chuti, je třeba nějak se vypořádat s tím, že nemáte k dispozici tradiční zděnou pec. Tady jsou tipy a triky, které vedou k dokonalému výsledku:

PLECH  - Předehřejte čistý plech spolu s troubou. Pizzu na něj opatrně přesuňte i s papírem až na poslední chvíli. Pro tyto účely ovšem existuje i , který navíc lépe akumuluje teplo. 

TROUBA - Nejméně půl hodiny ji předehřívejte na 250 °C. Jen tak máte zaručeno, že pizza bude křupavá a zároveň uvnitř vláčná – přesně taková, jakou chcete.

RYCHLOST - Jakmile vyválíte těsto, hned placku obložte a vložte do trouby, aby těsto nezačalo znovu kynout.

MOUKA - Použijte speciální mouku na pizzu. Pokud ji zrovna nemáte, zkuste polohrubou mouku, u té ze všech druhů mouk dosáhnete nejtenčího a nejkřupavějšího těsta. 

OLIVOVÝ OLEJ - Váš chuťový zážitek umocní i. 
Zdroj receptu a tipů pro pečení pizzy: www.apetitonline.cz

Styl: Klasická
Kategorie: Náčiní na zpracování potravin

ean: 4009839255434
typ produktu: příslušenství

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Náčiní na zpracování potravin
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Náčiní na zpracování potravin