POPIS
Forma na skořicové šneky od výrobce Nordic Ware je vyrobena z vysoce kvalitního a odolného litého hliníku, který má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný. Forma je opatřena nepřilnavým vnitřním povrchem, který zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení. Ideální na skořicové šneky.
Nepřilnavý povrch neobsahuje PFOA, je začištěn pomocí vibračního zařízení a ošetřen postřikem proti korozi a zdrsnění povrchu. Tato forma prošla ručním opracováním. Proces vytvoření unikátních bábovek firma Nordic Ware zdokonaluje už přes 70 let, tak aby formy na pečení byly funkční a unikátní zároveň. Každý produkt, než opustí výrobu, projde dvěma desítkami rukou pro zajištění té nejvyšší kvality.
SPECIFIKACEPrůměr: 25 cm
Výška: 6 cm
Objem: 2,3 l
Hmotnost: 1,07 kg
Materiál: litý hliník, nepřilnavý povrch
Barva: stříbrná
VÝHODY A NEVÝHODYForma na skořicové šneky je vyrobena z litého hliníku, který je velmi kvalitní a odolný, pevný, má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný.
Prémiová kvalita oceňovaná profesionály.
Nepřilnavý vnitřní povrch zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení.
Snadná údržba a čištění.
Není možné mýt formu v myčce na nádobí.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do trouby: Ano, do 200 °C
Vhodné do myčky: NE
POUŽITÍ A ÚDRŽBAPřed prvním použitím formu nechte vypálit v troubě při 180 °C cca 20 minut a po vychladnutí ji umyjte ručně šetrným čistícím prostředkem a jemnou hubkou.
Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí, životnost nepřilnavé vrstvy by se zkrátila.
Před každým použitím vytřete rostlinným tukem nebo máslem a vysypte moukou nebo kakaem. Pro usnadnění můžete použít také kuchyňský olej ve spreji a vysypat formu moukou.
Formu naplňte maximálně do 3/4, předejdete tak vykypění těsta z formy.
Abyste zabránili poškození nepřilnavého povrchu, nikdy nepoužívejte kovové náčiní, drátěnky, agresivní čistící prostředky a abrazivní (brusné) houbičky.
RECEPT NA SKOŘICOVÉ ŠNEKY S PEKANOVÝMI OŘECHY
Ingredience
250 ml vlažného mléka, 7 g sušeného droždí, 1 lžíce krystalového cukru, 450 g hladké mouky, 1/2 lžičky , 1 vejce (lehce prošlehané), 80 g změklého másla, 110 g třtinového cukru, 2 lžičky , 90 g nasekaných pekanových ořechů, 80 g moučkového cukru
Na polevu
50 g másla, 75 g třtinového cukru, 2 lžíce javorového syrupu, 1 lžíce smetany ke šlehání, 1 lžička
Postup
1. V misce smíchejte vlažné mléko, sušené droždí a krystalový cukr. Nechte vzejít kvásek (asi 5 minut na teplém místě, můžete použít i čerstvé droždí 1 g instantního droždí odpovídá 2,5 g čerstvého droždí).
2. Do velké mísy dejte hladkou mouku a promíchejte se solí. Uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte vzešlý kvásek, pošlehané vejce a vypracujte hladké těsto. To pak vyklopte na lehce pomoučněný vlál a ještě chvíli propracujte rukama, dokud nebude těsto hladké a elastické. Těsto vraťte do mísy, posypte troškou mouky, přikryjte utěrkou a nechte asi 1 hodinu kynout.
3. Zatím si připravte omáčku. Smíchejte v rendlíku máslo, třtinový cukr, javorový syrup, smetanu a mletou skořici a zahřejte na mírnou teplotu. Vařte za stálého míchání zhruba 2 - 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Dejte stranou zchladnout.
4. Předehřejte troubu na 200 °C. prošlehejte máslo s cukrem a skořicí. Šlehejte dokud nebude směs světlá a krémová.
5. Vymažte formu a vyložte pečícím papírem. Vykynuté těsto přendejte na lehce poprášený vál, ještě chvíli zpracujte, ať je opravdu hladké. Vyválejte těsto na obdélník o rozměru 30 x 40 cm. Potřete těsto z 1/3 skořicovou směsí, přehněte kratší stranu přes zbylé 2/3. Znovu vyválejte na obdélník o rozměru 30 x 40 cm, potřete 1/3 skořicovou směsí a přehněte. Tak postupujte ještě jednou, potřete zbývající skořicovou směsí, posypte nasekanými pekanovými ořechy a pokapejte 1/3 omáčky. Srolujte (začněte od delší strany) a nakrájejte na 9 částí.
6. Do připravené formy vlijte zbývající omáčku. Nakrájené šneky vyskládejte do formy řezem nahoru. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout.
7. Pečte 10 minut. Pak stáhněte teplotu na 180 °C, pokud šneci příliš rychle zlátnou, přikryjte je alobalem, pečte asi 30 minut do zlatova a aby bylo těsto propečené (poznáte tak, že špejle vyjde z těsta suchá). Nechte ve formě asi 30 minut vychladnout a pak vyjměte z formy.
8. Dejte do malé misky moučkový cukr a přilijte tolik vody, aby vznikla řídká poleva. Pokapejte šneky a podávejte.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.