POPIS
Forma na včelí úly od výrobce Nordic Ware je vyrobena z vysoce kvalitního a odolného litého hliníku, který má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný. Forma je opatřena nepřilnavým vnitřním povrchem, který zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení. Ideální na včelí úly z piškotového těsta nebo z pudingu.
Nepřilnavý povrch neobsahuje PFOA, je začištěn pomocí vibračního zařízení a ošetřen postřikem proti korozi a zdrsnění povrchu. Tato forma prošla ručním opracováním. Proces vytvoření unikátních bábovek firma Nordic Ware zdokonaluje už přes 70 let, tak aby formy na pečení byly funkční a unikátní zároveň. Každý produkt, než opustí výrobu, projde dvěma desítkami rukou pro zajištění té nejvyšší kvality.
SPECIFIKACEDélka: 30,2 cm
Šířka: 18,8 cm
Výška: 5,4 cm
Objem: 6 x 120 ml
Hmotnost: 0,66 kg
Materiál: litý hliník, nepřilnavý povrch
Barva: stříbrná
VÝHODY A NEVÝHODYForma na včelí úly je vyrobena z litého hliníku, který je velmi kvalitní a odolný, pevný, má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný.
Prémiová kvalita oceňovaná profesionály.
Nepřilnavý vnitřní povrch zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení.
Snadná údržba a čištění.
Není možné mýt formu v myčce na nádobí.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do trouby: Ano, do 200 °C
Vhodné do myčky: NE
POUŽITÍ A ÚDRŽBAPřed prvním použitím formu nechte vypálit v troubě při 180 °C cca 20 minut a po vychladnutí ji umyjte ručně šetrným čistícím prostředkem a jemnou hubkou.
Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí, životnost nepřilnavé vrstvy by se zkrátila.
Před každým použitím vytřete rostlinným tukem nebo máslem a vysypte moukou nebo kakaem. Pro usnadnění můžete použít také kuchyňský olej ve spreji a vysypat formu moukou.
Formu naplňte maximálně do 3/4, předejdete tak vykypění těsta z formy.
Abyste zabránili poškození nepřilnavého povrchu, nikdy nepoužívejte kovové náčiní, drátěnky, agresivní čistící prostředky a abrazivní (brusné) houbičky.
RECEPT NA VČELÍ ÚLY S BAILEYS
Ingredience
Na linecká kolečka
300 g hladká mouka, 200 g Hery, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, kůra z 1 citronu
Na ořechovou směs
100 g dětských piškotů, 80 g vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 100 g Hery, 1 - 2 lžíce , 2 lžíce rumu, trocha moučkového cukru na vysypání formiček
Na krém
100 g Hery, 3 lžíce likéru Baileys, moučkový cukr podle chuti, semínka z 1 vanilkového lusku
Postup
1. Nejprve si upečte podkladová kolečka z klasického lineckého těsta. Z všech vychlazených surovin vypracujte těsto, které nechejte hodinu až dvě odpočívat v lednici, zabalené v potravinářské folii.
2. Poté těsto vyválejte na pomoučené ploše. Vykrajujte kolečka, hladká nebo ozdobná. Ta vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Bude to trvat 6 - 10 minut. Záleží na troubě i na velikosti koleček, výšce těsta. Velikost koleček zvolte podle velikosti formičky na úly. Linecká kolečka nechte vychladnout.
3. Mezitím si připravte směs na ořechové úly. Piškoty rozmixujte nebo rozdrťte . Přidejte namleté ořechy a cukr. Piškoty i ořechy můžete rozmixovat společně v a potom jen přidat cukr. Vsypejte kakao, změklou Heru a rum. Vypracujte pevnou hmotu, která nebude lepit. V případě potřeby přidejte pár rozdrcených piškotů. Tuto hmotu dejte hodně vychladit do lednice, na hodinu až dvě. Bude se vám potom lépe odlepovat od formiček.
4. Připravte si také krémovou náplň. Heru vyšlehejte s vaječným likérem a ochuťte cukrem. Nakonec přidejte semínka vyškrábnutá z jednoho vanilkového lusku. Pořádně rozmíchejte.
5. Formičky na úly pořádně vysypejte moučkovým cukrem a vložte do nich kousek ořechové hmoty. Důkladně ji utlačte a prstem vytlačte do středu úlu dírku. Do té naplňte likérový krém, přiklopte lineckým kolečkem a opatrně vyklopte z formiček. Takto pokračujte dokud nespotřebujete všechny ingredience.
Včelí úly uchovávejte v chladu.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://www.pecenevarene.cz/vceli-uly-s-baileys/detail/3312/
RECEPT NA NEPEČENÉ VČELÍ ÚLYIngredience
180 g drcených piškotů, 120 g moučkového cukru, 60 g másla, 30 g , 20 g , 3 lžíce rumu, mléko dle potřeby, moučkový cukr na vysypání formiček, 20 dětských piškotů na dokončení
Na náplň
80 g másla, 50 g cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 1 lžíce kondenzovaného mléka
Postup
1. V míse smíchejte piškoty s cukrem, kakaem a rumem, přidejte změklé máslo rozmíchané s rozpuštěnou čokoládou. Vše důkladně promíchejte a podle potřeby přidejte po lžičkách mléko, tak aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto nechte chvíli odležet a mezitím připravte náplň.
2. V žáruvzdorné misce rozmíchejte žloutek s cukrem a rumem. Misku ponořte do horké vodní lázně a šlehejte do zhoustnutí. Misku postavte do mísy s ledovou vodou a míchejte do zchladnutí. Na závěr přidejte změklé máslo a kondenzované mléko a vymíchejte do hladka.
3. Formičky na úly vysypte moučkovým cukrem. Do každé vmáčkněte kousek těsta a rukojetí vařečky vytvořte do těsta důlek, který naplňte krémem, nejlépe pomocí cukrářského sáčku. Náplň zakryjte piškotem a vše opatrně vyklepněte z formičky.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.igurmet.cz/recepty/sladke/vanocni-cukrovi/vceli-uly-799/
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.