1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Náčiní na zpracování potravin
  4. Formičky a vykrajovátka
  5. Provence
  6. Forma na 12 tartaletek Nordic Ware stříbrná 36 x 24 x 3 cm
Forma na 12 tartaletek Nordic Ware stříbrná 36 x 24 x 3 cm - Chefshop.cz

Forma na 12 tartaletek Nordic Ware stříbrná 36 x 24 x 3 cm

 POPIS

Forma na tartaletky od výrobce Nordic Ware je vyrobena z vysoce kvalitního a odolného litého hliníku, který má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný. Forma je opatřena nepřilnavým vnitřním povrchem, který zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení. Ideální na přípravu 12 francouzských plněných košíčků tzv. tartelette (česky tartletka). 

Nepřilnavý povrch neobsahuje PFOA, je začištěn pomocí vibračního zařízení a ošetřen postřikem proti korozi a zdrsnění povrchu. Tato forma prošla ručním opracováním. Proces vytvoření unikátních bábovek firma Nordic Ware zdokonaluje už přes 70 let, tak aby formy na pečení byly funkční a unikátní zároveň. Každý produkt, než opustí výrobu, projde dvěma desítkami rukou pro zajištění té nejvyšší kvality.  

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.

SPECIFIKACE

Délka: 35,9 cm

Šířka: 24,3 cm

Výška: 3 cm

Počet otvorů: 12

Průměr otvoru: 6,35 cm

Hmotnost: 0,9 kg

Materiál: litý hliník, nepřilnavý povrch

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

Forma na tartaletky je vyrobena z litého hliníku, který je velmi kvalitní a odolný, pevný, má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný.

Prémiová kvalita oceňovaná profesionály.

Nepřilnavý vnitřní povrch zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení bábovky. 

Snadná údržba a čištění.

Není možné mýt formu v myčce na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do trouby: Ano, do 200 °C

Vhodné do myčky: NE

POUŽITÍ A ÚDRŽBA

Před prvním použitím formu nechte vypálit v troubě při 180 °C cca 20 minut a po vychladnutí ji umyjte ručně šetrným čistícím prostředkem a jemnou hubkou.

Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí, životnost nepřilnavé vrstvy by se zkrátila. Na čištění nepoužívejte drátěnky ani abrazivní (brusné) čistící protsředky. 

Před každým použitím vytřete rostlinným tukem nebo máslem a vysypte moukou nebo kakaem. Pro usnadnění můžete použít také kuchyňský olej ve spreji a vysypat formu moukou.

Formu naplňte maximálně do 3/4, předejdete tak vykypění těsta z formy. 

Abyste zabránili poškození nepřilnavého povrchu, nikdy nepoužívejte kovové náčiní, drátěnky, agresivní čistící prostředky a abrazivní (brusné) houbičky.

 

MANDLOVÉ TARTALETKY S RICOTTOU A LESNÍM OVOCEM

Ingredience
125 g mandlové dužiny nebo celých mandlí, 50 g datlí, tuk na vymazání

Na krém
200 g ricotty, 200 g zakysané smetany, 1 lžíce , kůra za 1 BIO citronu

Na ozdobu
javorový sirup, lesní ovoce (maliny, ostružiny, borůvky atd.)

Postup
1. Mandlovou dužinu nebo celé mandle spolu s datlemi dejte do nebo do a mixujte dokud nevznikne jemná drobenka. Tato drobenka bude pěkně foremná a lepivá, že se s ní bude dát pěkně pracovat, skoro jako s modelínou. Datle tuto hmotu pěkně a zdravě osladí.

2. Rozehřejte si troubu na 160 °C a lehce si vymažte košíčky na tartaletky. Z tohoto množství připravíte 4 košíčky o průměru 9 cm. Mandlové těsto rovnoměrně rozdělte do čtyř košíčků a prsty rozprostřete po celé ploše. Není nutné, ani žádoucí, abyste mandlovou hmotu příliš utemovali, snažte se ji nechat trochu provzdušněnou. Dejte péct do trouby na 35 - 40 minut do zlatova. Po upečení tartaletky vyklopte z formiček a nechte pěkně vychladnout.

3. Na krém jednoduše smícháte všechny ingredience na krém a můžete rovnoměrně rozdělit do vychladlých košíčků. Tento krok nechte až těsně před servírováním, aby vám tartaletky nezvlhly. Ozdobte lesním ovocem a pokapejte javorovým sirupem. 

Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://kitchenette.cz/clanek/mandlove-tartaletky

Styl: Provence
Kategorie: Formičky a vykrajovátka

ean: 0011172414373
materiál: hliník
průměr: 36 cm

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Formičky a vykrajovátka
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Formičky a vykrajovátka