POPIS
Forma na velikonočního beránka od výrobce Nordic Ware je vyrobena z vysoce kvalitního a odolného litého hliníku, který má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný. Forma je opatřena nepřilnavým vnitřním povrchem, který zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení. Forma je 2-dílná a přiklápěcí.
TIP: Před každým pečením vytřete formu máslem (nebo jiným tukem) a vysypte polohrubou moukou. Do formy nalijte vždy maximálně 3/4 jejího objemu - zabráníte tak přetečení těsta. Beránka pečte naležato, část s otvorem pro vývod páry musí být nahoře.
Pečte do teploty maximálně 200°C a neumývejte v myčce na nádobí. Vždy umývejte pouze teplou mýdlovou vodou a používejte jemnou houbičku.
SPECIFIKACERozměry: 25,5 x 18 x 8 cm
Objem: 750 ml
Materiál: litý hliník, nepřilnavý povrch
Barva: stříbrná
Záruka: 5 let
Vhodné do trouby: Ano, do 200 °C
Vhodné do myčky: NE
POUŽITÍ A ÚDRŽBAPřed prvním použitím formu nechte vypálit v troubě při 180°C cca 20 minut a po vychladnutí ji umyjte ručně šetrným čistícím prostředkem a jemnou hubkou.
Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí, životnost nepřilnavé vrstvy by se zkrátila.
Před každým použitím vytřete rostlinným tukem nebo máslem a vysypte moukou nebo kakaem. Pro usnadnění můžete použít také kuchyňský olej ve spreji a vysypat formu moukou.
Formu naplňte maximálně do 3/4, předejdete tak vykypění těsta z formy.
Abyste zabránili poškození nepřilnavého povrchu, nikdy nepoužívejte kovové náčiní, drátěnky, agresivní čistící prostředky a abrazivní (brusné) houbičky.
RECEPT NA VELIKONOČNÍHO BERÁNKAIngredience
5 vajíček, 180 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce oleje, 150 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 80 g nasekaných vlašských ořechů, máslo na vymazání formy, mleté vlašské ořechy na vysypání formy
Na ozdobení:
práškový cukr, hrozinky, barevná stužka
Postup
1. V misce vyšleháme mixérem žloutky s práškovým a vanilkovým cukrem a poté k nim po lžičkách zašleháme olej. Mouku prosijeme a smícháme ji s práškem do pečiva, ořechy a metličkou přimícháme k žloutkové směsi. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
2. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme mletými ořechy. Těsto vlijeme do formy a zavřeme ji. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při teplotě 180°C. Upečeného beránka necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem a hrozinky vtlačíme do těsta jako oči. Můžeme ozdobit i barevnou stužkou.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.kuchynalidla.sk
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.