1. InHaus.cz
  2. Zahrada
  3. Zahradní sezení

Zahradní sezení

Hledáte levné a přitom kvalitní sezení na zahradu nebo terasu? Na InHaus.cz najdete tisíce křesel a židlí na zahradu.Určitě si vyberete. Každý den slevy.Další zahradní nábytek najdete v sekci zahradní nábytek nebo zahradní lehátka Zahradní sezení, zahradní židle, zahradní křesla

kovové

Kovové

ratanové

Ratanové

dřevěné

Dřevěné

plastové

Plastové

bambusové

Bambusové



Seřadit podle:


Venkovní nábytek je nedílnou složkou každé zahrady. Před jeho pořízením bychom se měli zamyslet hned nad několika požadavky. Nejdůležitějším faktorem je materiál, ze kterého je zahradní posezení vyrobeno. Samozřejmě záleží na velikosti, provedení a cenových podmínkách. Jak už to tak bývá, vše má svá pro a proti. 

Výhody a nevýhody jednotlivých materiálů

Lidé se často přiklánějí k plastovému zahradnímu posezení, protože je cenově dostupné. Dalším pozitivem je nízká hmotnost. Snadno se přemisťuje a jeho údržba je snadná. Stačí ho přetřít vlhkým hadrem. Mezi hlavní negativa patří nízká životnost, náchylnost k poškození a ztráta barevného odstínu. Tento druh zahradního nábytku má také malou nosnost. K populárním materiálům patří dřevo. Skvěle padne do každé zahrady. Je elegantní, stylové a přirozené. Dnes si může zákazník zvolit zahradní sezení hned z několika typů, jako jsou borovice, teak či ratan. Borovicové židle a stoly jsou cenově nejdostupnější. Pokud však není dřevo ošetřeno ochrannou vrstvou vůči povětrnostním vlivům, je nutné ho před deštěm uchránit. 

Luxus hraje prim

V poslední době si lidé oblíbili ratanový nábytek, který pochází z palmy Calamus ratan. Cena ratanového nábytku je vyšší, ale má dlouhou životnost. Tento druh venkovního posezení nepotřebuje žádnou údržbu, ale nemá v lásce změny teplot, je třeba ho chránit před mrazem a deštěm. Zvláštní kategorií je umělý ratanový nábytek, který je cenově přístupnější. Hravě se popere s rozmary počasí, většinou je doplněn pevnou nerezovou konstrukcí. Ideální variantou je také hliníkové venkovní posezení. Nutno podotknout, že je jeho cena vyšší, ale nezapře v sobě přepych. Hliník nereziví a je bezúdržbový. Stačí pouze setřít prach. Pokud si chcete pořídit nový zahradní nábytek, nebojte se investovat. Přírodní materiály anebo hliníkové modely vám budou sloužit po mnoho let.