1. InHaus.cz
  2. Osvětlení
  3. Stolní lampy

Stolní lampy

Lampy a lampičky určené na stůl nebo poličku. Porovnávač e-shopů. Hledejte podle ceny, stylu, barev a parametrů. lampa, lampička, stolní lampička, stolní lampa, pracovní lampa, lampa na stů, lampička na stůl

tiffany

Tiffany

LED

LED

bílé

Bílé

kovové

Kovové

skleněné

Skleněné

dřevěné

Dřevěné

do pracovny

Do pracovny

keramické

Keramické



Seřadit podle:


Stolní lampy jsou praktickým a mnohdy i estetickým doplňkem domácností a kanceláří. Při výběru konkrétního produktu je potřeba si všímat následujících parametrů.

Rozměry stolní lampy

Stolní lampa se má vybírat hlavně tak, aby co do velikosti odpovídala rozměrům nábytku, potažmo celé místnosti. Na pracovním stole nesmí zabírat příliš velký prostor. Zároveň musí být v optimální výšce, aby světlo bylo dostatečně silné.

Barva stolní lampy

Při výběru stolní lampy hraje roli i její barva. Má ladit s celkovým designem místnosti. Nejvhodnější je tak výběr lampičky sladit s barevnými tóny stěn pokoje, v němž se bude využívat. Zejména na pracovním stole je ale praktické použít lampu nepříliš výrazných barev. Při práci by mohla být rušivým elementem.

Materiál stolní lampy

Stolní lampy a jejich konstrukce se vyrábějí z celé řady materiálů. Klasikou je dřevo a kov, v moderních místnostech se pak dají použít také lehké plastové varianty. Pořídit lze i umělecké lampy ze skla, které poslouží především jako estetický doplněk do domácnosti.

Možnosti manipulace

Klasické stolní lampy mají pevný základ, nelze s nimi pohybovat, natáčet je, případně ovlivňovat intenzitu světla. Takové se hodí hlavně k nočním stolkům. Na pracovní stůl se více hodí stolní lampy, které mají nastavitelnou výšku. Řešením jsou pak produkty s ramenem, díky němuž se dají lampy ohýbat do různých směrů a výšky.

Možnosti napájení

Běžné stolní lampičky se napájejí prostřednictvím elektrického proudu z centrální sítě. Moderní verze pak fungují i na baterie, případně po nabití přes USB kabely, které se zapojí do počítače, notebooku či tabletu.

Žárovky do stolní lampy

Výběr žárovky do stolní lampy závisí na způsobu využívání produktu a potřebě intenzity osvětlení. Pro moderní lampy se nejčastěji využívají úsporné žárovky. Hodí se do pracovny, obývacího pokoje i ložnice. Pro domácí použití je vhodné zvolit i LED žárovky.