POPIS
Blok s noži Classic od německého výrobce Wüsthof bude užitečným pomocníkem každého amatérského nebo profesionálního kuchaře. Nože jsou kované z jednoho kusu z vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC a jsou dokonale vyvážené. Jejich rukojeti jsou vyrobeny ze speciální syntetiky a upevněny pevnými nýty. Jsou erognomické a odolné proti nárazu. V sadě naleznete:
Sada obsahuje:
1 x kuchařský nůž s délkou čepele 20 cm
1 x nůž na chleba s délkou čepele 20 cm
1 x nůž na šunku s délkou čepele 16 cm
1 x nůž na zeleninu s délkou čepele 10 cm
1 x nůž na zeleninu s délkou čepele 8 cm
1 x ocílku v délce 23 cm
1 x kuchyňské nůžky 21 cm
1 x blok na nože pro 7 kusů 26 cm x 9 cm x 21 cm
Materiál: ocel, syntetika, bukové dřevo
Záruka: 2 roky
Země výroby: Německo
VÝHODY A NEVÝHODYPerfektní sada pro amatérské i profesionální kuchaře.
Nože jsou kované z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli.
Nože jsou perfektně vyváženy.
Pohodlná ergonomická rukojeť, odolná proti nárazu.
Ocílka pro uchování ostrosti nožů.
Blok na nože vyroben z prémiového dřeva.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ocílku, nůžky a blok NE, umývejte pouze navlhčeným hadříkem. Nože doporučujeme šetrné ruční mytí. Při umývání v myčce nesmí nůž narážet ostřím do ostatních příborů či nožů.
Jak brousit nože pomocí ocílky?
Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte.
Zajímá Vás, jaký je ?