Články (397)

Toužíte po vlastní domácí sauně? Víme, na co si musíte dávat pozor

Saunování není žádná novinka. O pozitivních zdravotních benefitech této činnosti věděli už naši předkové před tisícovkami let. Patříte mezi milovníky léčivého tepla? Pak určitě nemusíte neustále navštěvovat wellness a jiná centra. Prostě si nechte vyrobit saunu na míru přímo od truhlářů. Není to nic těžkého ani drahého. Jak na to?

Stavba domu na klíč  nebo svépomocí

Vlastní bydlení je tématem odborných článků již několik let. Mnozí bydlí v pronajatých bytech a k rozhodnutí pořídit si vlastní dům předchází dlouhé období zvažování a plánování. Finanční stránka je samozřejmě klíčová, avšak mnohdy rozhoduje i pohodlí a rychlost.

Jaká střešní krytina je nejlepší? Klasická pálená taška a plech jsou stálice, moderní je i plastová střecha

Při výběru střešní krytiny je klíčové zohlednit materiál, z něhož je vyrobena. Jedině tak nemovitost dostatečně ochrání před výkyvy počasí a nabídne jí přijatelnou ochranu.

Chcete strávit celou sezónu na zahradě? Pak potřebujete odolnou pergolu

Zima se pomalu blíží ke svému konci. Již velmi brzy ji nahradí rozkvétající příroda, teplejší počasí a sluneční svit. Takové chvíle jsou ideální k tomu, abyste se opět vrátili na svou zahradu. Jak si zajistit komfort, ať už pálí slunce, prší, či fouká? 

Proč byste měli používat betonové zahradní prvky?

Každý majitel rodinného domu si hýčká svou zahradu. Tento vlastní kousek přírody nám totiž zajišťuje pořádný relax, stává se středobodem setkávání s rodinou i přáteli a umožňuje nám pěstovat chutné plodiny. Jak vyřešit veškeré důležité prvky, jakou jsou zídky, chodníky, dlažba a podobně?

Jaký plynový kotel je nejlepší?

Plynové kotle v současné době opět patří mezi jedny z nejefektivnějších způsobů jak vytápění, tak i ohřevu vody. Přeci jen se ale jedná o poměrně vysokou investici, kterou je na místě důkladně promyslet. Na základě jakých parametrů tedy vybrat ten pravý?

Tepelné čerpadlo je cestou k dlouhodobým úsporám. Kolik díky němu ušetříte?

Současná doba se nese ve znamení podstatného zdražování všech životních potřeb, a to včetně energií. Je naprosto jasné, že ani v příštím roce zvyšování cen nepoleví, ba právě naopak. Přesně proto musíte adekvátně zabezpečit svou rodinu. Proč nesmíte zapomínat na vhodné tepelné čerpadlo?

Tepelné čerpadlo je cesta k dlouhodobým úsporám. Jak funguje?

Vzhledem k postupnému zdražování našich životů je naprosto jasné, že lidé více dbají na celkové úspory. Jednou z nejvýraznějších položek je samozřejmě naše domácnost a její využití energie. V dnešní době naštěstí existuje mnoho moderních technologií, díky nimž uspoříte desítky tisíc ročně. Typickým příkladem je tepelné čerpadlo. Co dokáže?

Jak na přehřátou zimní zahradu ?

Kdo by odolal kouzlu zimní zahrady? Je to místo, kde můžete relaxovat a současně se cítit jako venku, i když venkovní podmínky nejsou ideální. Zimní zahrada se stává útočištěm po náročném dni, kde si můžete vychutnat hvězdnou oblohu, výhled do zahrady, městské světla nebo klidný venkov. Ale dokážeme plně využít její potenciál?

Jak si vybrat úchytky do interiéru?

Úchytky představují praktické součásti nábytku, tedy dveří, okýnek a dalších otevíracích systémů. Jsou i efektním designovým kouskem. Někdo si rád vybere výraznou, třeba i malovanou „kouli“, jiný vyznává minimalismus, takže zvolí lištu, která je prakticky zakrytá vrchní deskou skříňky. Možností máte spoustu, a pokud zrovna potřebujete koupit úchytky, projděte si s námi, co máte na výběr.

Jaká okna a dveře? A proč právě dřevěná ?

Vybíráte nová okna a vstupní dveře, ať již pro novostavbu či v rámci rekonstrukce staršího objektu? Zvažte dřevěné dveře a dřevěná eurookna!

Do nového bydliště s dobrou náladou

Někdo má to štěstí, nebo smůlu – záleží, z jakého úhlu pohledu se na to díváte, že se za celý život nemusel ani jednou nikam stěhovat. A pak jsou tací, co se naopak stěhují neustále, a tak často, že jim to přijde jako běžná věc. Jak si během stěhování udržet dobrou náladu a nezhroutit se? Jedna rada za všechny: Zaměřte se na pozitiva!

Zahalme svůj domov do jarních barev: Kreativní nápady na velikonoční dekorace

Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších svátků v křesťanské tradici, a jaký by to byl svátek bez pěkných dekorací? Pokud chcete svůj domov ozdobit v duchu Velikonoc, existuje celá řada dekorací, které můžete použít. V tomto článku se budeme zabývat hlavně dekoracemi, jako jsou gobelínové látky, dekorační polštářky, velikonoční polštářky a velikonoční ubrusy.

Z čeho se vlastně skládá fotovoltaika?

Zájem o fotovoltaické elektrárny v posledních letech roste více, než mohl kdo předpokládat. Důvodem jsou pochopitelně zejména navyšující se ceny energií. I přes počáteční investici do fotovoltaiky brzy začnete šetřit – třeba desetitisíce ročně.

Jak správně a bezpečně odzimovat zahradu?

Příprava zahrady na jaro je nezbytným úkolem všech majitelů zeleně. Jak na to jít správně, a hlavně bezpečně? Nechte se inspirovat ☝

Co je potřeba vědět při výběru grilu?

Grilování je skvělou odpočinkovou aktivitou, k níž patří setkání s rodinou a přáteli. Kdo by nemiloval libou vůni grilovaného masa, zeleniny, klobás nebo sýrů? Abyste si mohli tyto delikatesy sami a jednoduše připravit, je zapotřebí vybrat správný gril. Jen díky němu dosáhnete prvotřídních výsledků.

Jak na výběr vhodné střešní krytiny?

Komfort bydlení výrazně ovlivňuje kvalita střechy, respektive výběr střešní krytiny. Dobře provedená střecha, která je navíc vhodně izolovaná, dokáže snížit provozní náklady, protože skrz ni neuniká významné množství tepla. Jde však také o estetiku. Pokud se tedy chystáte na rekonstrukci střechy, případně ji teprve hodláte realizovat, dejte si záležet právě na volbě střešní krytiny.

Betonové prvky jsou jasnou volbou pro náročnější majitele rodinných domů

Každý člověk sní o elegantní, útulné a bezpečné domácnosti, v níž se bude cítit skvěle nejen on, nýbrž i jeho rodina. V současné době lze vsadit na ohromné množství stylů, doplňků, materiálů i samotných předmětů, tudíž si na to své přijdou i nejnáročnější jedinci. Ať tak, či onak, rozhodně se spolehněte jen na odolné řešení, které vydrží dlouhá desetiletí bez jakýchkoliv problémů. Na co se zaměřit?

3 nejčastější chyby při lepení dlažeb i obkladů a jak se jim vyhnout

Jak si poradit se správnou pokládkou dlažby nebo lepením keramických obkladů? Důležitý je podklad, hydroizolace proti vodě a výběr vhodného lepidla. S kvalitním materiálem se do obkládání koupelny, kuchyňského koutu nebo technické místnosti může pustit skoro každý. Ani nejlepší receptura lepidla ale nenahradí zkušenost a technologickou kázeň. Je proto více než vhodné prostudovat všechny montážní pokyny výrobce a respektovat logiku, se kterou je použitý stavební systém navržen.

Jak správně vybrat okapový systém?

Stavíte nový dům? Nebo rekonstruujete střechu starší zástavby? V tom případě zřejmě přemýšlíte i o vhodném okapovém systému. Jaký zvolit?

Zapuštěný bazén s sebou přináší řadu výhod. Proč byste měli vsadit právě na toto řešení?

Letní sezóna je nejoblíbenějším obdobím pro většinu lidí v naší zemi. Znamená nejen tolik očekávanou rodinnou dovolenou a trávení času v přírodě, ale i spoustu zážitků na vašich zahradách. Právě ty se v daných měsících stávají středobodem veškerého relaxu, a tak byste neměli zapomínat na jejich správné vybavení. Alfou i omegou všeho je samozřejmě vhodný bazén. Který typ vyjde nejvýhodněji?