Jste nejen to, co jíte

Na dnes již otřepanou frázi se stále častěji odpovídá vtipem - "Nepamatuji si, že bych jedl dnes něco tak libového jako já." Parafráze citátu v názvu článku však měla poukázat na něco jiného. Jak se dnes shodují lékařské kapacity, zdaleka nezáleží jenom na tom, co vaše jídlo obsahuje, záleží na vícero parametrech.

Příjemné prostředí a lidé

Za velmi podstatnou se označuje společnost, ve které pokrmy pojídáte. Předpokládejme, že u vás doma máte tu nejlepší možnou, u vašeho stolu s vámi sedí jen ti nejbližší. Zároveň konzumaci oběda ovlivňuje i prostředí, ve kterém si jídlo dopřáváte. Jak vypadá vaše jídelna? Nejí se vám v ní dobře, něco v ní vás rozptyluje? Tak se pojďme podívat na způsob, jak místnost proměnit k nepoznání a umocnit zážitek z dobré stravy.

Proměna

Jídelna se nepromění stejně rychle jako Řehoř Samsa ve slavné Kafkově povídce. Navíc tam přeměna moc hezká nebyla a ani neskončila dobře. Když knihu parafrázujeme na naše téma, dalo by se říci, že se změna nesmí uspěchat, jinak dopadne špatně. Čím v jídelně začít? Nejlepší bude se jako první zaměřit na jídelní židle a stůl. Mít talíře na plastovém stole totiž rozhodně není příjemné. Ale nejde jen o zmíněný extrém. Plocha desky může být moc malá, pořádně se na ni všichni strávníci nevejdou a to jim kazí společný oběd. Stejně tak starý stůl jen tak nezakryjete ubrusem a nebudete doufat, že si toho návštěv nevšimne. Všimne, jenom bude patrně příliš slušná, aby vám něco řekla. Mít hezký stůl je zkrátka základ. To samé platí i o židlích. Sedí se vám na nich pohodlně? Neviklají se? Jestli ano, začněte si v katalozích prohlížet, jaké nové jídelní židle si domů pořídíte.

Kde ovšem najdete vhodné vybavení? Veškerý kvalitní nábytek do jídelny v různých odstínech a z rozličných materiálů si prohlédnete kliknutím na odkaz.

Autor: InHaus.cz



Nabídka a registrace pro

Výrobci a obchody
Řemeslníci
Architekti a designeři
E-shopy, affiliate, ppc
Podmínky
Přidat firmu

O nás

Kontakt
Odkazy
Všeobecné podmínky
Partnerská spolupráce (affiliate)
RSS
N